Γεύματα Αγάπης

Η Εκκλησία είναι κοινωνία Αγάπης.

Γιατί κεφαλή της είναι ο ίδιος ο Χριστός. Εκείνος από άπειρη αγάπη έγινε άνθρωπος, νήπιο ταπεινό, ορατός στα μάτια των ανθρώπων. Έγινε πτωχός «πλούσιος ων»,για να γίνει ο φίλος, ο προστάτης, ο πατέρας των πτωχών και των πονεμένων όλου του κόσμου, μοναδικό, τέλειο υπόδειγμα αγάπης και φιλανθρωπίας.Αυτή την εντολή της αγάπης έφερε στον κόσμο ο Χριστός μας. Γι΄ αυτό ίδρυσε την Εκκλησία, το Πανδοχείο της αγάπης για τον κάθε άνθρωπο, χωρίς κοσμικές ή κοινωνιολογικές ή ιδεολογικές διακρίσεις.

Μέσα σ’ αυτήν την κοινωνία αγάπης λειτουργούν τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία.

Το Ε.Φ.Τ. σκοπό έχει να αγκαλιάζει τους πτωχούς, τους πεινασμένους, τους γυμνητεύοντας, τους κλαίοντας, τους φυλακισμένους, τους ξένους ,τους αρρώστους, τους πονεμένους ανθρώπους της πόλεώς μας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Η Εκκλησία στο Σπίτι»

Τον Ιούλιο του 2011 η Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος «Η Εκκλησία στο Σπίτι», το οποίο αφορά στη διανομή δεμάτων με τρόφιμα.

Τα δέματα, τα οποία αποτελούνται από τρόφιμα καθημερινής ανάγκης και κατανάλωσης (αλεύρι, όσπρια, ζάχαρη, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, κ.α.), μοιράζονται κάθε μήνα μέσω των ενοριακών κέντρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε ελληνικές οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Με τη δράση αυτή και σύμφωνα με το όραμα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, η «Αποστολή»έχει ως σκοπό να γίνει συνοδοιπόρος του έργου των ιερέων που φροντίζουν και μεριμνούν για τους πονεμένους, τους αδύνατους και τους ανήμπορους. Ευελπιστεί έμπρακτα να βρεθεί δίπλα στο συνάνθρωπο που υποφέρει, στον Έλληνα που διαβιεί υπό αντίξοες συνθήκες και να ενισχύσει τους ασθενέστερα οικονομικά συνανθρώπους μας.

Κατά την έναρξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2011 διανέμονταν 1.500 δέματα τροφίμων. Ο αριθμός αυτός σταδιακά αυξάνεται, δεδομένης και της αντίστοιχης αύξησης των αιτημάτων που λαμβάνει καθημερινά η «Αποστολή».